2019-ben a 100 Szikra ARTWEEK kiváló partnerekkel működött együtt, hogy az eseményünk még izgalmasabb legyen. Nézzétetk meg alább a kollaborációk eredményeit! Nagyon köszönjük a partnereinknek a rengeteg munkát! Élvezzétek!

MOME ANIM x 100 SPARKS
Egy csodás együttműködés a Moholy-Nagy Design Egyetem Animáció szakával (MOME-ANIM), Kreif Zsuzsanna és Eszter Glaser szakmai vezetésével. A MOME ANIM harmadéves hallgatói 8 animációs projektet dolgoztak ki a 100 Szikra Artweek részeként. A fiatal művészek rendszeresen látogatták a Ipolytarnócot, hogy kutassanak, barátkozzanak, forgassanak, fotózzanak.

TAMÁS ORBÁN x 100 SPARKS – 3 NAPOS DALSZÖVEGÍRÓ WORKSHOP

2019 júniusában a Litkei Általános Iskolában Orbán Tamás, Artistjus díjas dalszövegíró 3 napos workshopot tartott a jelentkező diákoknak, akik a szokásos óráik helyett ezeken a napokon a dalszöveg- és zeneírás mesterfogásait tanulhatták meg, Csiszár Ferenc gitáros segítségével. A saját szöveg és zene ezután a 100 Szikra művészhéten profi videoklippé állt össze, amiben a diákok éneklik el szerzeményüket. A 100 Szikra egyik legmeghatóbb kollaborációja ez.

TELEP ART GALÉRIA x 100 SZIKRA – IPOLYTARNÓC MOST
A Telep Art Galériával alkottuk meg az Ipolytarnóc most című fotó kiállításunkat. A kiállítás anyagát a helyiek készítették, egyszerhasználatos gépekkel, fekete-fehér 35 mm filmre. Külön köszönet Bada Ádámnak, aki helyben segítette munkánkat. A kiállítás megtekinthető volt Ipolytarnócon a Laktanya Galériában és Budapesten a Telep Art galériában is később. A közreműködésért köszönet Kovács Kristófnak!

Choose beauty, whisper poems, touch contrasts, breathe out. 36 photos, 35 mm

DESIGN KIHÍVÁS, HOGY JÓT TEGYÉL
Grafikai pályázatot hirdettünk, hogy megtaláljuk a megvagányabb, legabsztraktabb és érdekesebb “Be a spark” feliratot. 75 pályamunka érkezett be, melyekből szakmai zsűrink 5 munkát választott ki, ezek pedig pókókra kerültek, melynek eladásából a profit 100%-ban egy ipolytarnóci közösségi célra ment, nyári rajztábor szerveztünk belőle gyerekeknek. Köszönet mindenkinek, aki résztvett, rajzolt vagy támogatta a projektet!